Geschreven door

Goele Nickmans

Ga naar ACTIE!

Investeer nu in welbevinden en betrokkenheid van je medewerkers met 60% subsidie!

“Hoe het met hen gaat?
Tja…. met sommigen gaat het goed, met anderen minder.
Maar uitdagend is het wel, dat thuiswerken.”

En of we het nu willen of niet we gaan er weer stevig invliegen.
Thuiswerken wordt weer de norm voor de komende maanden.

Uitdagingen & kansen

Wat we ondertussen geleerd hebben is dat deze nieuwe manier van werken stevige uitdagingen met zich meebrengt . Uitdagingen mbt leiderschap vanop afstand. Vertrouwen geven en krijgen. Autonomie en verantwoordelijkheid. Nieuwe gewoontes ontwikkelen.

Maar ook uitdagingen op persoonlijk en intermenselijk vlak, om de motivatie en het welbevinden hoog te houden.

Gelukkig brengen al die uitdagingen ook kansen. Kansen om een beleid te maken,  als organisatie stappen te zetten en kaders te scheppen. Kansen voor je medewerker om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om beter met veranderingen om te gaan. Vaardigheden zoals grenzen stellen, prioriteiten leggen, informatie uitwisselen, verbindend communiceren, contact behouden met collega’s en organisatie.

Er is ook financiële steun en professionele hulp voor jou!

We kregen de laatste maanden heel wat vragen van organisaties die zoeken naar manieren om het welbevinden van hun medewerkers te ondersteunen in deze periode van ingrijpende verandering. Want er is wel degelijk een impact op de werkbaarheid en op het psychisch welbevinden van de medewerkers.
Wil je ze niet verliezen en ben je écht bezorgd, wacht dan niet langer en onderneem nu actie!

Maar hoe? Wat moet ik doen als werkgever?  En ja… eigenlijk wil je nu prioriteit geven aan  ‘overleven’, zorgen dat je mensen in dienst kan houden en niet kopje onder gaat. Wij maakten voor jou een professioneel plan en de overheid biedt financiële steun door middel van de werkbaarheidscheque.

Je krijgt als onderneming 60% subsidie voor interventies die de motivatie en het welbevinden van je medewerkers kunnen ondersteunen en het risico op stress en burnout verminderen. En er is nog goed nieuws, je mag en kan het voor een stukje uit handen geven.

Wij kunnen je helpen!

GrOw for it is een erkend dienstverlener en kan jou nu helpen om het welbevinden en motivatie te bewaken en bevorderen, uitgevoerd door een erkende dienstverlener.

Bij GrOw for it doen we dat in 4 stappen:
1. Eerst een duidelijk zicht krijgen op de actuele toestand mbt het welbevinden en motivatie van je medewerkers enerzijds en je beleid anderzijds.
2. Professionele ondersteuning van jouw medewerkers mbt hun persoonlijke uitdaging in het kader van deze verandering. Een ervaren GrOw coach zorgt voor inzicht met betrekking tot groeikansen en uitdagingen. We helpen hen om deze in kaart te brengen en gaan aan via  individuele coaching aan de slag om hen te ondersteunen.
3. We begeleiden teamleaders om hun teams beter te ondersteunen, afspraken te maken en de vinger aan de pols te houden.
4. We geven concrete adviezen mbt acties die je kan implementeren en doen een report out van onze bevindingen die kunnen worden meegenomen in jouw HR beleid.

Je eigen investering is slechts 6200 euro want met de werkbaarheidscheque krijg je 60% subsidie. De totale kostprijs van dit traject is 15500 euro.

Wacht niet en neem actie!
Stuur een mailtje naar info@growforit.be en wij nemen asap contact met je op!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek hoe wij jou of
je organisatie kunnen helpen groeien