Geschreven door

Goele Nickmans

COVID … een opportuniteit voor coaches?

Een coach helpt mensen oplossingen te vinden en tot actie over te gaan wanneer ze geconfronteerd worden met een uitdaging.

When you change the way you look at things, the things you look at change.
Dat weten we als coach maar al te goed en dus trachten we de focus bij onze coachees te verschuiven naar:

1. Wat er wél in in plaats van wat er niet is.
2. Wat ze zelf kunnen beïnvloeden in plaats van waar ze geen controle over hebben.
3. Het hier en nu in plaats van het verleden en de toekomst.

En zo… door focus te veranderen, kan er energie stromen naar de dingen die je weer in beweging brengen wanneer je vast zit.

Covid – een stevige ‘disruptor’ voor ons allemaal – geeft ons al coaches alweer even een spiegel. In welke mate kunnen we ‘hetgeen we verkopen’ ook zelf in de praktijk brengen als coach? Slagen we er écht zelf in om naar de opportuniteiten te kijken bij een uitdaging van dit kaliber?

Daarover gingen we in gesprek vorige week tijdens onze eerste coach call van het coach the coach traject. Waar lopen we vandaag tegenaan als business professionals? Hoe gaan we om met een ‘lege agenda’ omdat fysieke bijeenkomsten niet meer mogen doorgaan. Hoe zorgen we er zelf voor dat we niet ‘kopje onder’ gaan – financieel en mentaal?

In coach the coach creëren we een leeromgeving waarbij peers centraal staan. De interactie met andere coaches faciliteert en ondersteund ons leerproces. Wederkerigheid, gelijkwaardigheid, collaboratie en teamleren.  Zo kunnen ook wij als coach blijven mee groeien en ontwikkelen om aan de verwachtingen te blijven voldoen van onze klanten. Want een verandering zoals deze zorgt ook voor ons voor een ‘onwennige periode’ en zet leren opnieuw centraal.

Ben jij een coach en wil je meepraten over de impact van Covid op ons beroep? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze volgende coach call – gratis – op donderdag 19 november 2020. We zoomen dan in op het thema ‘Welke mindset & skills moet ik als coach ontwikkelen om te groeien doorheen deze verandering?’

Login via deze Zoom link:  https://us02web.zoom.us/j/2720989440
Meeting ID: 272 098 9440

Meer weten over coach the coach?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek hoe wij jou of
je organisatie kunnen helpen groeien