Geschreven door

Goele Nickmans

Groeien als coach – een blik op competenties

In 2005  schreef ik een boek over competentiegericht opleiden en toetsen, de theorie en praktijk van flexibel leren. Het was mijn thesis, een wetenschappelijk onderzoek, en blijkbaar interessant genoeg voor een uitgever die er wel wat geld aan dacht te verdienen.

De eerste 36 bladzijdes gaan over de definitie van het woord ‘competentie’, een exploratie van alle verschillende benaderingen.  Uiteindelijk destilleerde ik deze:

“Een competentie bestaat uit een geïntegreerd geheel van kennis, vaardigheden en houdingen, waarbij persoonskarakteristieken en aspecten van het professioneel functioneren eveneens op een bepaalde manier, en in een bepaalde mate, invloed uitoefenen op de (de ontwikkeling van) competenties.”

OK… Covid dus. Een stevige impact op ons professioneel functioneren als coach.
Ik schreef in 2005 dat elementen van succesvol gedrag in bepaalde contextgebonden situaties geanalyseerd moeten worden om competenties in het vizier te krijgen.

Tijdens onze coach the coach call op 20 november gingen we met een aantal collega’s op zoek naar die vruchtbare grond. Welke competenties kunnen nog verder ontwikkeld worden?
We deelden met elkaar welke nieuwe acties we hadden genomen de voorbije maanden en of we hieruit ook nieuwe dingen over onszelf te weten waren gekomen en verder te ontwikkelen competenties in het vizier hadden gekregen.

We hoorden coaches die voor het eerst digitaal gingen werken, collega’s die een moestuin begonnen en anderen die gewoon zoveel mogelijk probeerden ‘los te laten’.
Door er met andere coaches over te sparren ontdekten we vooral dat er nog veel te ontdekken valt. Over onszelf, over verder te ontwikkelen competenties, over belemmerende gedachten die ons vandaag nog tegenhouden om te veranderen, over creativiteit en wat er nodig is om dit te boosten.

Ook over wat de wereld nodig heeft in het post Covid tijdperk dachten we na.
Meer connectie, een betere ‘bedrading’ tussen mensen, leren omgaan met verandering en flexibiliteit, digitale vaardigheden, makkelijker toegang vinden tot positieve gevoelens.

Het was in ieder geval duidelijk, onze coaches inspireren. Niet alleen jou, maar ook elkaar!
En zo geven we richting en groeigoesting.

Benieuwd om te proeven wat een netwerk van coaches voor jou kan betekenen?
Kom dan mee zoomen tijdens onze volgende online meeting op donderdag 17/12 van 20.00 tot21.30.  We leren wat meer over  ‘coping skills’ en proberen je een beter zicht te laten krijgen op je eigen coping patronen.

Iedereen welkom – het is gratis – via deze link: https://us02web.zoom.us/j/2720989440

Tot dan?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek hoe wij jou of
je organisatie kunnen helpen groeien